ΑΝΝΑ της ΣΑΜ ΠΟΤΕΡ στιγμές ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

anna-official trailer

ΑΝΝΑ πρεμιέρα 12/10/2021 στο θέατρο ΔΡΟΜΟΣ

από την Θεατρική Ομάδα ΜΗΔΕΙΑ με την Παναγιώτα Αβραμοπούλου

Ο μονόλογος “Άννα” της Σαμ Πότερ έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ, σε σκηνοθεσία Εμμανουήλ Γ. Μαύρου με την Παναγιώτα Αβραμοπούλου στον ομώνυμο ρόλο. Η επίσημη πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου με το κοινό να γεμίζει την αίθουσα αποδεικνύοντας την δίψα του για το θέατρο και πόσο του έχει λείψει.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το να είσαι νεαρή μητέρα μεγαλώνοντας μόνη σου το παιδί σου, υποτίθεται ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, όμως για την Άννα το να μεγαλώσει την κόρη της είναι ό,τι καλύτερο της έχει συμβεί.

Ένα απρόσμενο τεστ DNA όμως, αποκαλύπτει ότι η Έλλη δεν είναι παιδί της Άννας και οι ‘πραγματικοί’ γονείς θέλουν να συναντηθούν. Αναζητώντας απαντήσεις στο πως να είσαι ‘σωστός’ γονιός η Άννα καταφεύγει σε επιλογές που αλλάζει τις ζωές όλων. Το αστείο, εγκάρδιο και συναρπαστικό ταξίδι μιας γυναίκας που αναρωτιέται τι σημαίνει οικογένεια σε μια σύγχρονη κοινωνία που υφαίνει τον ιστό της γύρω από ζητήματα φυλετικής ταυτότητας, οικονομικών προνομίων και κοινωνικά στερεότυπα. Άννα: Το βραβευμένο έργο της Σαμ Πότερ για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Δρόμος

Απόσπασμα από το Σημείωμα του Σκηνοθέτη:

Η Άννα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, σε αυτό της συντρόφου, της μητέρας, της φοιτήτριας/ εργαζόμενης γυναίκας, της νοικοκυράς κ.ο.κ. Στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί σε όλα αυτά και να είναι “σωστή”, όπως “προστάζει” το κοινωνικό περιβάλλον, πιέζεται, αγχώνεται, εξαντλείται, επαναστατεί. Η Άννα καλείται να προστατεύσει το παιδί της από την μοναξιά, την λύπη, την απογοήτευση και την νοσταλγία, γεφυρώνοντας τα κενά της απουσίας του πατέρα του. Σε όλα αυτά καλείται να διαχειριστεί και το τραγικό λάθος της μαιευτικής κλινικής και να αποδεχτεί το γεγονός, πως το παιδί που μεγαλώνει δεν είναι αυτό που γέννησε.

Στιγμές Πρεμιέρας:

Ταυτότητα Παράστασης:

📆Κάθε Τρίτη 🕘20:30
🏛Θέατρο Δρόμος (Αγ. Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Αθήνα)
Προπώληση εισιτηρίων VIVA.GR
Σκηνοθεσία: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Μετάφραση: Παναγιώτα Αβραμοπούλου
Μουσική: Μάκης Μπορλόκας
Φωτισμοί: Πάνος Μπέσης
Σκηνικά – Κουστούμια: Ρένα Σανταμούρη
Ψιμυθιολόγος: Γιώτα Κουτσάφτη
Φωτογράφιση: EarthView
Video Post Production: Μανόλης Πετρής
Σκηνοθέτης Trailer: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος
Γραφικά & Σχεδιασμός Ηχητικών Εφέ: RS Architecture + Design Studio
Παραγωγή: Medea Pictures

Leave a Reply

Your email address will not be published.