ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΙΜΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΟΥ

Home / Uncategorized / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΙΜΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΙΜΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΟΥ

Anouncement

Αρχικά μας είπαν πως 30 ημέρες καραντίνας και με τους χώρους πολιτισμού κλειστούς πως όλα θα είχαν διορθωθεί και όλοι περίμεναν την 30/11/2020

Έπειτα δήλωσαν παράταση μιας ακόμα εβδομάδας έως τις 07/12/2020. Όμως συζητούν το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης της καραντίνας στις 21/12 και ανοίγματος του εμπορίου με τα μικρά καταστήματα λιανικής. Πουθενά και κανείς δεν ανέφερε πότε και πως θα ανοίξουν επιτέλους οι χώροι του πολιτισμού. “Παπαγάλοι” κράζουν πως το άνοιγμα θεάτρων και κινηματογράφων θα γίνει τον Ιανουάριο, αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο…

Τίποτα δεν είναι σίγουρο όταν είσαι αλαζόνας και μηδενίζεται η λογική.

Εμείς όμως είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή με άδειες κερκίδες και με μόνη συντροφιά την έκφραση, την μουσική και τον χορό.

Στις 24 και στις 25 Νοεμβρίου το θέατρο ΔΡΟΜΟΣ θα έκανε το επίσημο άνοιγμα του με δυο σημαντικούς θεατρικούς μονολόγους, το ένα ήταν της Βρετανίδας Σαμ Πότερ με το έργο Άννα και το δεύτερο το αριστουργηματικό κείμενο των Ντάριο Φό & Φράνκα Ράμε Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ Καταγγέλω. ενώ στη συνέχεια προστέθηκε και το έργο Σπουδή στον Μάκβεθ τις σκηνοθέτιδος και ηθοποιού Λίλης Τέγου.

Το θέατρο ΔΡΟΜΟΣ θα άνοιγε επίσημα τον Νοέμβριο με τις τρεις προαναφερόμενες παραστάσεις του όμως, όπως κι όλα τα θέατρα της χώρας, ανέστειλε τη λειτουργία του κατόπιν Υπουργικής Απόφασης. Η υπουργική αναστολή ήρθε δίχως να ανακοινωθεί κανένα συγκεκριμένο μέτρο στήριξης του Πολιτισμού, παρότι το Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ, σε μια δύσκολη περίοδο επέλεξε να τολμήσει και να προσπαθήσει να χτίσει ένα εναλλακτικό ρεπερτόριο.

Θα σταθούμε όμως στο ύψος των περιστάσεων.

Είμαστε εδώ, δυνατοί, με χαμόγελο και θα αντέξουμε αυτό τον δύσκολο Νοέμβριο. Αυτό είναι το χρέος μας άλλωστε, να μείνουμε ζωντανοί για την παιδεία, την ψυχική αγωγή, την αφύπνιση του κοινού. Αυτό το κοινό υπηρετούμε και την ελευθερία έκφρασης.

Θα το φωνάζουμε συχνά – όπως και όλοι οι συνάδελφοι το φωνάζουν – πως, το θέατρο είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία και οι παραστατικές τέχνες, ο πολιτισμός γενικότερα αποτελεί μια διέξοδος για τον πολίτη.

Για την ώρα μαζέψτε δυνάμεις γιατί αναμένεται ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη σκηνή, που αλλού; Στη σκηνή του θεάτρου ΔΡΟΜΟΣ όταν περάσει η καταιγίδα της επιπόλαιας πολιτικής στη διαχείριση της κρίσης του COVID19 και αρθεί η απαγόρευση της θεατρικής λειτουργίας. Το ίδιο ισχύει για τα προγραμματισμένα σεμινάρια και θεατρικά εργαστήρια του θεάτρου καθώς κι εκεί θα υπάρξουν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των, ζωντανά, πρόσωπο με πρόσωπο, άγγιγμα στο άγγιγμα, όπως απαιτεί η έκφραση και ο λόγος της θεατρικής πράξης.

Μέχρι τότε, μέχρι να απελευθερωθούμε, μέχρι να ανταμώσουμε και να αγκαλιαστούμε

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΙΟ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.