ΦΡΑΝΚΑ ΡΑΜΕ & ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ και ΟΛΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ οι ΚΡΙΤΙΚΟΙ γράφουν…

Τέχνη VS Έμφυλη βία - Σεξισμός - Πατριαρχία

Τέσσερα από τα εννέα κείμενα που περιλαμβάνονται στο ομώνυμο έργο-καταγγελία για τη θέση της γυναίκας παρουσιάζονται σε μία παράσταση από τη θεατρική ομάδα Μήδεια.: «Μια γυναίκα μόνη», «Μονόλογος της πουτάνας στο φρενοκομείο», «Εγώ, η Ουλρίκε Μάινχοφ», «Μήδεια».

Οι γυναίκες εδώ και χιλιάδες χρόνια κλαίνε, γελάνε, υποδουλώνονται, αγνοούνται, διαχωρίζονται, δολοφονούνται… Σε ένα μακρινό κόσμο σε μια άλλη διάσταση, σε μια άλλη εποχή με τις κοινωνίες να έχουν διαμορφωθεί περισσότερο τρομακτικές και ανεπιθύμητες, τρεις γυναίκες βρίσκουν την δύναμη να αντισταθούν, Ο λόγος τους εκτοξεύει σιδερένια καρφιά στους εγκεφάλους όλου του κόσμου.


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

από την Μαρία Μαρή

Μια επαναστατική , συγκινητική, ροκ παράσταση με έντονη κίνηση, κατάλληλες μουσικές επιλογές του Δημήτρη Ευαγγελινού και άρτια σκηνοθεσία του Εμμανουήλ Γ. Μαύρου. Εξαιρετικός ο φωτισμός του Πάνου Μπέση.

MyReview

από την Τζένη Κουκίδου – koukidaki.gr

Να είστε σίγουροι πως με το κεφάλι σας γεμάτο καρφιά θα φύγετε από το θέατρο Δρόμος. Ένα έργο που πραγματεύεται τη θέση της γυναίκας με τον πιο απόλυτο και καθηλωτικό τρόπο, είναι αδύνατο να «περάσει» επιφανειακά. Οι τρεις ερμηνεύτριες και όλη η θεατρική ομάδα μαζί, υπό τις οδηγίες του Εμμανουήλ Μαύρου, προσφέρουν ένα αισθαντικό θέαμα, με πολύ συναίσθημα που περνάει και χτυπάει κατευθείαν φλέβα, με διαχρονικά μηνύματα και σκέψεις που σε ακολουθούν μετά την αυλαία… Θα δείτε ένα δυνατό έργο, γροθιά στο κοινωνικό γίγνεσθαι, αλλά περισσότερο κι απ’ αυτό, γροθιά στο στομάχι σας για τις αλήθειες που λέει, τον πόνο που κουβαλά και τη «διέξοδο» που προσφέρει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.