2ο Be-Hive Theatre Festival 2024

2ο BE-HIVE THEATRE FESTIVAL 2024 – ΘΕΑΤΡΟ ΔΡΟΜΟΣ

Το Logo ID του 2ου BE-HIVE FESTIVAL 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

2o BE-HIVE THEATRE FESTIVAL 2024

Το Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ και η Medea Pictures ανακοινώνουν την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το 2o BE-HIVE THEATRE FESTIVAL 2024, η οποία θα μείνει ανοιχτή μέχρι και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/06/2024 και ώρα 23:59:59.

2o BE-HIVE THEATRE FESTIVAL 2024

11 Σεπτεμβρίου 2024

Η ιστορία είναι ένα συγκλονιστικό δραματικό έργο που παίζεται στο θέατρο του χρόνου, όπου οι προβολείς είναι ήλιοι και το σκηνικό η αιωνιότητα.

— Τόμας Κάρλαϊλ, Critical and Miscellaneous Essays, 1839 (Κριτικά και διάφορα δοκίμια)

Δείτε το video του 2ου BE-HIVE FESTIVAL 2024

Σκοπός και στόχος μας για το 2o BE-HIVE THEATRE FESTIVAL είναι ένα θέατρο που να διευρύνει τους ορίζοντες της θεατρικής εμπειρίας μέσω της διαπολιτισμικής ανταλλαγής.

 • Η Κυψέλη Καλλιτεχνών και Νέων Ιδεών

Στον κόσμο του θεάτρου, η δημιουργικότητα και η καινοτομία αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της παραστατικής τέχνης. Με την αναζήτηση νέων ταλέντων και ιδεών, ένα φεστιβάλ θεάτρου με θέμα την κυψέλη καλλιτεχνών και νέων ιδεών με έμφαση στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι ως θεματική αναδεικνύει τον της τέχνης του θεάτρου και τη δυναμική της σύγχρονης θεατρικής σκηνής.

 • Η Έμπνευση της Κυψέλης:

Η έννοια της κυψέλης στον κόσμο του θεάτρου αντιπροσωπεύει τον χώρο όπου οι καλλιτέχνες αναπτύσσουν τις ιδέες τους, εξερευνούν νέες τεχνικές και εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους. Είναι ο τόπος όπου οι συγγραφείς, οι σκηνοθέτες, οι ηθοποιοί και οι λοιποί συντελεστές του θεάτρου εργάζονται από κοινού για να δημιουργήσουν έργα που πρωτοτυπούν.

 • Η Σημασία του Φεστιβάλ:

Ένα φεστιβάλ θεάτρου που αφιερώνεται στην κυψέλη καλλιτεχνών και νέων ιδεών αναδεικνύει τον πλούτο της δημιουργικότητας και της πολυμορφίας στον κόσμο του θεάτρου. Το BE-HIVE αποτελεί την πλατφόρμα που επιτρέπει σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να αλληλοεπιδράσουν με το κοινό και με άλλους επαγγελματίες του χώρου. Το φεστιβάλ δίνει έμφαση στην πειραματική προσέγγιση, προωθώντας τον προβληματισμό και την αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης.

 • Προβολή Νέων θιάσων και θεατρικών ομάδων:

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του φεστιβάλ είναι η προβολή νέων θιάσων και θεατρικών ομάδων. Καλλιτέχνες που δεν έχουν ακόμα καταφέρει να καθιερωθούν στη θεατρική σκηνή έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους μπροστά σε ένα ευρύ κοινό και να λάβουν αναγνώριση και ανάδειξη.

To 2o BE-HIVE THEATRE FESTIVAL του Θεάτρου ΔΡΟΜΟΣ είναι γεγονός. Χωρίς πολύπλοκους κανόνες και δεσμεύσεις, που όσο αποζητά την ανατροπή ως σκηνικό συστατικό, τόσο ελεύθερες προτρέπει να είναι και οι προτάσεις που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ του. Ας προσπαθήσουμε να δούμε το θέατρο αληθινά, ας τολμήσουμε να ξαναγράψουμε τους κανόνες και ας πειραματιστούμε πάνω σε νέες μορφές και κώδικες επικοινωνίας. Εκτός από το διαγωνιστικό του ύφος θα εμπεριέχει, παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις, θεατρικά αναλόγια, θεατρικές παραστάσεις, και χορό (εκτός διαγωνιστικού τμήματος), και μουσική.

Ανοίγουμε λοιπόν τις πόρτες μας σε όλους τους επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες, να δοκιμαστούν επί σκηνής με τις καλλιτεχνικές προτάσεις τους, να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε κοινό και κριτικούς και να γίνουν μέτοχοι ενός γόνιμου, δημιουργικού διαλόγου πάνω σε νέες προκλήσεις, νέες θεματικές και ανοιχτές φόρμες.

Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικού χαρακτήρα και είναι ανοιχτό σε κάθε σκηνική μορφή έκφρασης, που ενδεικτικά και όχι περιοριστικά μπορούν να περιλαμβάνουν τα εξής: θέατρο, χορός, χορο-θέατρο, μιούζικαλ, Cabaret, θέατρο σκιών, παντομίμα, stand up comedy, κλπ, με μόνο περιορισμό στην θεματική γύρω από το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι. Η διάρκεια των παραστάσεων πρέπει να είναι από 40 έως 90 λεπτά. Το φεστιβάλ παρέχει την παρουσίαση του έργου για δύο παραστάσεις, τεχνικό εξοπλισμό, καταχώρηση στον κατάλογο του φεστιβάλ και το 30% επί των εισπράξεων αφαιρουμένου του ΦΠΑ 6%. Θα δοθούν 6 Τιμητικά Βραβεία από πενταμελής Επιτροπή που θα αποτελείται από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου η οποία θα ανακοινωθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ.

Τα βραβεία θα αντιστοιχούν στις παρακάτω κατηγορίες:

 • 1ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης:
  Τιμητικό Χρηματικό Έπαθλο: 300€
  Ενσωμάτωση της βραβευμένης πρότασης στο πρόγραμμα του Θεάτρου Δρόμος για 8 Παραστάσεις, την ερχόμενη σεζόν.
 • 2ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης:
  Ενσωμάτωση της βραβευμένης πρότασης στο πρόγραμμα του Θεάτρου Δρόμος για 8 Παραστάσεις, την ερχόμενη σεζόν.
 • Δύο (2) Τιμητικοί Έπαινοι
  2 Επιλαχούσες συμμετοχές, οι οποίες, σε περίπτωση που οι βραβευμένες παραστάσεις δεν έχουν την δυνατότητα, θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της ερχόμενης σεζόν του Θεάτρου Δρόμος.
 • Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Τιμητικό)
 • Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου (Τιμητικό)
 • Καλύτερης Γυναικείου Ρόλου (Τιμητικό)
 • Καλύτερης Μουσικής (Τιμητικό)

Το Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ διαθέτει τον χώρο του, την τεχνική υποστήριξη, την προβολή, επικοινωνία και το προσωπικό του για τις παραστάσεις, για ένα θέατρο που μας αφορά όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο του θεάτρου 210 88 18 906 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση behivefestival@gmail.com. Η αίτηση και ο φάκελος συμμετοχής στο Φεστιβάλ υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά εδώ 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ είναι ευπρόσδεκτες και οι προτάσεις καλλιτεχνών και επιστημόνων των παραστατικών τεχνών που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από σεμινάρια, ή διαλέξεις. Στην περίπτωση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν απευθείας τις προτάσεις τους στο email behivefestival@gmail.com.

Τελικός στόχος του BE-HIVE THEATRE FESTIVAL του Θεάτρου ΔΡΟΜΟΣ είναι να εδραιωθεί ως θεσμός, να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, να βελτιώνεται και να αναπτύσσεται σταδιακά με καλεσμένους καλλιτέχνες εντός και εκτός συνόρων, ως χώρος, τόπος και τρόπος συνάντησης, συνεύρεσης, συνύπαρξης. Για μία ΝΕΑ Κυψέλη.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Εμμανουήλ Μαύρος

Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Ειρήνη Λαγουρού

Παραγωγή: Medea Pictures

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Α. Γενικοί Όροι συμμετοχής:


1. Δικαίωμα Συμμετοχής:

 • Προκειμένου να συμμετέχουν, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν πλήρη φάκελο των προτάσεών, που θα περιλαμβάνει: 

α) σύντομη περίληψη έργου, 

β) εκτενή ανάλυση έργου, 

γ) καλλιτεχνικό σκεπτικό, 

δ) σκηνοθετική προσέγγιση, 

ε) Βίντεο 10 Λεπτών από πρόβες της παράστασης,

στ) βιογραφικά σημειώματα συντελεστών

 • Φόρμα Συμμετοχής συμπληρωμένη.
 • Οι καλλιτεχνικές ομάδες πρέπει να αποτελούνται από επαγγελματίες του χώρου, με μέγιστο αριθμό ατόμων επί σκηνής 5 άτομα. 
 • Διάρκεια παράστασης από 40 έως 90 λεπτά.
 • Η προτεινόμενη παράσταση πρέπει να παρουσιάζεται για πρώτη φορά, (να μην έχει παρουσιαστεί κατά το παρελθόν σε θεατρική σκηνή). Δεκτές γίνονται αιτήσεις από ομάδες για έργα που έχουν υποβάλλει προτάσεις και σε άλλα φεστιβάλ. 
 • Σε περίπτωση που το έργο άπτεται πνευματικών δικαιωμάτων, οι ομάδες, οι θίασοι κλπ χρειάζεται να έχουν λάβει την σχετική άδεια. 

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν με πάνω από μία πρόταση, κατόπιν κατάθεσης πλήρους φακέλου συμμετοχής για κάθε μία από τις προτάσεις τους, ξεχωριστά.

2. Δικαιολογητικά Συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/06/2024 και ώρα 23:59:59.. Στα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

 • Φόρμα Συμμετοχής Συμπληρωμένη,
 • Πλήρης Φάκελος πρότασης όπως περιγράφεται παραπάνω.

3. Χρόνος διεξαγωγής:

H έναρξη του Φεστιβάλ έχει οριστεί στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 διάρκειας περίπου τριών εβδομάδων. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις 25 Αυγούστου 2024

 

Β. Τρόπος Διεξαγωγής:


Το Φεστιβάλ BE-HIVE είναι διαγωνιστικού χαρακτήρα. Έχουν οριστεί δυο φάσεις του διαγωνισμού, όπως περιγράφονται παρακάτω:

 • ΦΑΣΗ Α’

Άνοιγμα φακέλων προτάσεων (15/06/2024

Κατά την φάση αυτή ελέγχεται η πληρότητα των δικαιολογητικών του φακέλου των προτάσεων, όπως περιγράφεται στην παρ. Α.01. 

Σε περίπτωση έλλειψης δικαιολογητικών του φακέλου, η συμμετοχή θα αποκλείεται (βλ. παρ. Α.2).

Ενημέρωση Συμμετεχόντων: 17.06.2024

Όλοι οι αιτούντες θα ενημερωθούν με email για την πρόκριση της συμμετοχή τους και την πρόσκλησή τους στην Β’ Φάση του Διαγωνισμού.

 • ΦΑΣΗ Β’  

Ολιγόλεπτη Παρουσίαση των Προτάσεων (20.06.2024 – 23.06.2024)

Πρόκειται για προκριματική φάση του διαγωνισμού, στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρουσιάσουν μία σύντομη μορφή της πρότασής τους, διάρκειας έως 20’, στο Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ, μπροστά σε μέλη της προκριματικής επιτροπής . 

Ενημέρωση Τελικών Συμμετοχών (24.06.2024)

Όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με email για την πρόκριση ή μη της συμμετοχή τους.

 

Γ. Βραβεία


Μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ακολουθήσει αξιολόγηση των προτάσεων, από την κριτική επιτροπή, η οποία θα απονείμει, σε ειδική τελετή, τα παρακάτω βραβεία:

1. 1ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης: 

 • Χρηματικό Έπαθλο: 300€ 
 • Ενσωμάτωση της βραβευμένης πρότασης στο πρόγραμμα του Θεάτρου Δρόμος για 8 Παραστάσεις, την ερχόμενη σεζόν. 

2. 2ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης:

 • Ενσωμάτωση της βραβευμένης πρότασης στο πρόγραμμα του Θεάτρου Δρόμος για 8 Παραστάσεις, την ερχόμενη σεζόν.

3. Δύο (2) Τιμητικοί Έπαινοι

 • 2 Επιλαχούσες συμμετοχές, οι οποίες, σε περίπτωση που οι βραβευμένες παραστάσεις δεν έχουν την δυνατότητα, θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της ερχόμενης σεζόν του Θεάτρου Δρόμος (Οι επιλαχούσες συμμετοχές είναι στη διακριτική ευχαίρεια της κριτικής επιτροπής αν θα τις επιλέξουν ή όχι).

4. Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Τιμητικό)

5. Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου (Τιμητικό)

6. Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου (Τιμητικό)

7. Καλύτερης Μουσικής (Τιμητικό)

2ο Be-Hive Theatre Festival 2024

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1. Πριν την Συμμετοχή στο φεστιβάλ BE-HIVE παραχωρούνται δωρεάν τα παρακάτω, σε κάθε πρόταση που έχει προκριθεί στην τελευταία φάση:

 • ο θεατρικός χώρος για δύο πρόβες διάρκειας 3 ωρών έκαστη,
 • ο θεατρικός χώρος για την εγγραφή του φωτισμού διάρκειας 3 ωρών,
 • ο θεατρικός χώρος για γενική τελική δοκιμή, διάρκειας 2 ωρών,
 • ο τεχνικός εξοπλισμός και ο χειριστής του θεάτρου, για την εγγραφή του φωτισμού και την γενική τελική δοκιμή.

2. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ BE-HIVE παραχωρούνται δωρεάν τα παρακάτω, σε κάθε πρόταση που έχει προκριθεί στην τελευταία φάση:

 • ο θεατρικός χώρος του Θεάτρου Δρόμος για δύο (2) παραστάσεις,
 • η καταχώρηση στον κατάλογο του φεστιβάλ,
 • ο τεχνικός εξοπλισμός
 • το 30% επί των εισπράξεων, αφαιρουμένου του ΦΠΑ 6% και της αμοιβής του χειριστή για την κάθε κάθε παράσταση.

3. Η κάθε συμμετοχή που έχει προκριθεί στην τελευταία φάση του φεστιβάλ BE-HIVE, οφείλει τα παρακάτω:

 • να φροντίσει για την τήρηση του προγράμματος που θα της ανακοινωθεί, ως προς τις ώρες προβών, εγγραφής φωτισμού και τελικής δοκιμής, πριν την διεξαγωγή του Φεστιβάλ.
 • να συμμετάσχει στο διαγωνιστικό μέρος της τελευταίας φάσης του Φεστιβάλ, βάσει του προγράμματος που θα της δοθεί.
 • να φροντίζει για την καθαριότητα και για την μη πρόκληση ζημιών των καμαρινίων και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων του θεάτρου που θα φιλοξενείται, καθώς και του τεχνικού εξοπλισμού, καθόλη την διάρκεια της διεξαγωγής του Φεστιβάλ.
 • να φροντίζει για την τακτοποίηση των κουστουμιών και σκηνικών της, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.

4. Το Πρόγραμμα των προβών, εγγραφής φωτισμού, τελικής γενικής δοκιμής και των παραστάσεων του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης του διαγωνισμού. Οι παραστάσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό με εισιτήριο εισόδου. Η κάθε πρόταση θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ με δύο παραστάσεις, σε δύο διαφορετικές ημέρες και ώρες. Η παράσταση θα μαγνητοσκοπηθεί και θα προβληθεί εκ των υστέρων στην πλήρη κριτική επιτροπή (αποτελούμενη από επαγγελματίες του χώρου, πολυετούς εμπειρίας).

6. Για την διασφάλιση της ασφαλούς διεξαγωγής του Φεστιβάλ, πριν την διεξαγωγή του, θα υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό, μεταξύ του διοργανωτή και του συμμετέχοντα, στο οποίο θα αναγράφονται όλοι οι όροι του Φεστιβάλ, οι οικονομικοί όροι και το πρόγραμμα των προβών, εγγραφής φωτισμού, τελικής γενικής δοκιμής και παραστάσεων.

7. Για την διασφάλιση της τήρησης του παραπάνω προγράμματος η κάθε συμμετοχή θα κληθεί να καταθέσει χρηματική εγγύηση ποσού 50€, κατά την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού, η οποία θα επιστρέφεται εξ’ ολοκλήρου μετά το πέρας των δύο παραστάσεων της κάθε πρότασης. Δεν θα επιτραπούν αλλαγές στις ημέρες και τις ώρες του προγράμματος. Σε περίπτωση που κάποια από τις συμμετοχές δεν τηρήσει το πρόγραμμα, δεν συμμετάσχει ή/και αποχωρήσει, η προαναφερθείσα χρηματική εγγύηση δεν θα επιστραφεί.

8. Σε περίπτωση που μια συμμετοχή προκαλέσει ζημίες, βλάβες ή ακαθαρσίες στα καμαρίνια, στους λοιπούς κοινόχρηστους χώρους του θεάτρου που θα φιλοξενείται, είτε και στον τεχνικό εξοπλισμό, θα κληθεί να τα αποκαταστήσει. Στην περίπτωση αυτή η προαναφερθείσα χρηματική εγγύηση δεν θα επιστραφεί.

9. Η κάθε συμμετοχή είναι υπεύθυνη για την τακτοποίηση των κουστουμιών και σκηνικών της παράστασης, στον χώρο εντός του Θεάτρου, που θα της υποδειχθεί. Έχει την ευθύνη να παραλάβει τα κουστούμια και τα σκηνικά της ακριβώς μετά το πέρας των δύο παραστάσεων που της αντιστοιχούν. Ο διοργανωτής και το Θέατρο δεν φέρει καμία ευθύνη για την φύλαξη, φροντίδα, καθαριότητα, ούτε για την πιθανή πρόκληση ζημιών ή βλαβών των παραπάνω.

10. Με ατομική μου/μας ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω/δηλώνουμε ότι:

συμφωνώ/συμφωνούμε ανεπιφύλακτα και συμμετέχω/συμμετέχουμε με τη θέλησή μου/μας, χωρίς απολύτως κανένα αντάλλαγμα, ήτοι αμοιβής προσωπικής παραιτούμενος/η/οι από κάθε αξίωση αμοιβής σε οποιαδήποτε πνευματικό ή συγγενικό δικαίωμα τώρα ή στο μέλλον, για την συμμετοχή μου/μας στις λήψεις πλάνων ή στατικής εικόνας (φωτογραφία) (και εν γένει οπτικοακουστικού υλικού και περιεχομένου) εντός και εκτός του Θεάτρου Δρόμος ακόμα κι αν αυτά προέρχονται από παράλληλους δημόσιους δρόμους/πάροδο/πλατεία κλπ, πέριξ του θεάτρου Δρόμος και την χρήση των πλάνων αυτών ή φωτογραφιών σε συρραφή εικόνων (video editing) και στατικών εικόνας (κατά μόνας) προωθητικού χαρακτήρα για την πάση δημόσια προβολή αυτών σε ΜΜΕ (μέσα μαζικής ενημέρωσης),  INTERNET WEB (διαδικτυακά), σε όλα τα social media σε κάθε ψηφιακό και έντυπο μέσω (όπως αφίσες, διαφημιστικές καταχωρήσεις εφημερίδων και περιοδικών, διαφημιστικά φυλλάδια, CD – DVD συμβατό ή Blu-ray κλπ.) που αφορούν την συμμετοχή μου/μας στο θεατρικό φεστιβάλ Be-Hive Theatre Festival 2023 που το διοργανώνει το Θέατρο Δρόμος σε παραγωγή Medea Pictures. Η παρούσα δήλωση έχει επ’ αόριστων διάρκεια.

Ψηφιακός Τόπος Συνάντησης

Ακολουθήστε την… ΚΥΨΕΛΗ μας

Αναλυτικά