Ομάδα ΑΙΘΟΥΣΑ 10 – Με Μία Βαλίτσα

Home / Ομάδα ΑΙΘΟΥΣΑ 10 – Με Μία Βαλίτσα
Ομάδα ΑΙΘΟΥΣΑ 10 – Με Μία Βαλίτσα

Ομάδα ΑΙΘΟΥΣΑ 10 – Με Μία Βαλίτσα

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΑΣ

με την συνεργασία του viva.gr

ΟΜΑΔΑ ΑΙΘΟΥΣΑ 10

Με Μία Βαλίτσα

Η ομάδα Αίθουσα 10 παρουσιάζει το έργο “Με μία βαλίτσα

Μία βαλίτσα ανοίγει και είναι γεμάτη αναμνήσεις, φωτογραφίες, γράμματα. μαρτυρούν εικόνες και περιστατικά που ξεκινούν από το βάθος του χρόνου και φτάνουν μέχρι σήμερα.

Από την Πέμπτη 01/12/2022 και κάθε Πέμπτη στις 21:15 στο Θέατρο Δρόμος. Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, για λίγες παραστάσεις.

Oμάδα Αίθουσα 10 “Με μία βαλίτσα”

Περίληψη:

Η Αίθουσα 10, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, δημιούργησε την παράσταση “Με μία Βαλίτσα”.

Μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που έχασαν την πατρίδα τους και όχι μόνο, φτιάχνουν μία ιστορία που μοιάζει με παραμύθι. Ένα παραμύθι που είναι ιστορία πραγματική.

Ένα παιχνίδι ξεκινά και η πίκρα εκείνου του καιρού, που τυλιγμένη μέσα στα κιτρινισμένα χαρτιά πήγαινε κάπως να λησμονηθεί, ξαναζωντανεύει ωμή και βασανιστική για να σταλάξει ξανά την πικρή της σταγόνα στις πληγές της καρδιάς που, από τότε, δεν επουλώθηκαν ποτέ πια.

Μια υποχρέωση που έχουν οι άνθρωποι, είναι η διατήρηση στη μνήμη των γεγονότων, που σημάδεψαν την ιστορία τους. Χρέος μας είναι να μην ξεχνάμε. Για να σταματήσει να «επαναλαμβάνεται» η ιστορία.

Διάρκεια: 90min

Ευχαριστούμε το ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ (Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών) για την πολύτιμη βοήθειά του.

Oμάδα Αίθουσα 10 “Με μία βαλίτσα”

Ευχαριστούμε τη ζωγράφο Αδριανή Παπαλέκα για την παραχώρηση του πίνακα “καταστροφή της Σμύρνης” που φιλοξενούμε στην παράσταση μας..

Με Μία Βαλίτσα = Από την Ομάδα ΑΙΘΟΥΣΑ 10

Ακολουθήστε την Ομάδα ΑΙΘΟΥΣΑ 10

Project details
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ