ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 12 Μαθήματα Συγγραφής Σεναρίου

Home / ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 12 Μαθήματα Συγγραφής Σεναρίου
Screenwriting-Seminar

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: 12 Μαθήματα Συγγραφής Σεναρίου

…και είσαι έτοιμος και έτοιμη να γράψεις το δικό σου σενάριο. 

Orson Welles

Αμερικανός σκηνοθέτης θεάτρου και κινηματογράφου, ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός

Story Is the King

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Έναρξη Σεμιναρίου: Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2022

Εισηγητής: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος

Το Σεμινάριο “12 Μαθήματα Συγγραφής Σεναρίου” με τον Εμμανουήλ Μαύρο απευθύνεται σε εκείνες και εκείνους που αγαπούν το σύγχρονο σινεμά και την σύγχρονη τηλεόραση και επιθυμούν να μυηθούν στις τεχνικές της συγγραφή σεναρίων και ολοκληρώνεται σε 4 τετράωρες συναντήσεις κάθε Σάββατο 13:00 – 17:00. Επίσης για όσους έχουν ήδη γνώση στη συγγραφή σεναρίου μπορούν να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο σε μοντέρνους τρόπους αφήγησης.

Θεωρία και άσκηση ταυτόχρονα είναι οι μεθόδου που ακολουθούνται για τους σπουδαστές του σεμιναρίου έτσι ώστε να τους ενθαρρύνουν  και να τους εξασκήσουν στη τελική συγγραφή ενός σεναρίου μέσα από ένα μεγάλο αριθμό ασκήσεων που αφορούν κάθε φορά την αντίστοιχη θεματική της θεωρίας.

Πώς χτίζουμε την πλοκή που κρατάνε το ενδιαφέρον του θεατή; Πώς γράφουμε διαλόγους και σκηνές, ώστε το σενάριο μας να συναρπάζει; Πώς μορφοποιούμε ένα κινηματογραφικό σενάριο; Τι είναι οι κρίσιμες σκηνές και ποιες οι λειτουργίες της; Πως διαμορφώνουμε και χτίζουμε χαρακτήρες και ποιες είναι οι τεχνικές;

Σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις απαντά το σεμινάριο “12 Μαθήματα Συγγραφής Σεναρίου” μέσα από ένα ευέλικτο πρόγραμμα θεωρίας και άσκησης και είστε έτοιμοι για την συγγραφή του δικού σας σεναρίου.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα κληθείτε να γράψετε το δικό σας σενάριο ή να βελτιώσετε κάποιο που έχετε έτοιμο, σε διάστημα ενός μήνα. Σε 40 ημέρες ο κ. Εμμανουήλ Μαύρος θα σας απαντήσει με κριτικό σχολιασμό και παρατηρήσεις σε γραπτή μορφή 1-2 σελίδων. Ο σχολιασμός και οι παρατηρήσεις θα εμπεριέχουν:

  1. Οδηγίες για την πληρέστερη δραματουργική επεξεργασία του έργου, των χαρακτήρων, της πλοκής, των διαλόγων κλπ.
  2. Διορθώσεις σχετικά με το φορμάρισμα και την παρουσίαση.
  3. Προτάσεις για τη συμπλήρωση και τον εμπλουτισμό της δομής του έργου και των εναλλακτικών τρόπων αφήγησης.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και απευθύνετε σε όλους όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν. Επειδή όμως ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος πρέπει να γίνει έγκαιρα κράτηση στα τηλέφωνα 210 88 18 906 & 6977 44 84 23 (17:00 – 20:00) ή διαδικτυακά με απευθείας εγγραφή. Το ανώτατο όριο των συμμετοχών το έχουμε ορίσει στα 15 άτομα.

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Οι σπουδαστές πριν υποβάλουν ηλεκτρονικά τα σενάριά τους τους, θα πρέπει να έχουν προβεί στην κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων τους και να αναγράψουν τον σχετικό αριθμό στο “Θέμα” του email αποστολής. Το Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ και ο εισηγητής από τη μεριά τους δεσμεύονται απολύτως για την εμπιστευτικότητα της όλης διαδικασίας. Κάθε σενάριο που θα αποσταλεί θα πρέπει να ακολουθεί τη φόρμα συγγραφής σεναρίου, που οι σπουδαστές θα έχουν διδαχτεί και θα είναι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα συγγραφής σεναρίου και σε αρχείο pdf.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Μπορείτε να κάνετε κράτηση θέσης ή την εγγραφή σας διαδικτυακά εδώ ή και με φυσική παρουσία στο Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ (Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός σπουδαστών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 

Δίδονται φωτοτυπημένες σημειώσεις, άρθρα και βιβλιογραφία.

Ο χώρος τηρεί όλες τις συστάσεις και λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή διεξαγωγή των προβών & εργαστηρίων/ σεμιναρίων αναφορικά με τον COVID-19.

Στο θέατρο ΔΡΟΜΟΣ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Άλφρεντ Χίτσκοκ

Σκηνοθέτης

Το μυστήριο είναι μια διανοητική διαδικασία. Αλλά το σασπένς είναι κατά βάση μια συναισθηματική διαδικασία.

Αναλυτικά
Προφίλ Σεμιναρίου