ΧΟΡΗΓΙΑ

Home / ΧΟΡΗΓΙΑ
spponsor

O θεσμός της χορηγίας, είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητος από ποτέ καθώς μέσα σε περιβάλλον παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης εξακολουθεί να αποτελεί βασικό ρυθμιστή της λειτουργίας κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων.

Αποφασίζοντας να στηρίξετε ως χορηγός το Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ, αποφασίζετε να στηρίξετε το θέατρο της γειτονιάς, το κοινό το οποί το βοηθάτε να ωριμάσει, να βιώσει τις διάφορες καταστάσεις, να εκφραστεί, να καταφύγει σε ένα ελιξίριο συναισθημάτων όταν το έχει ανάγκη, περισσότερο, ειδικά στις μέρες μας.

Η σημασία ου θεάτρου είναι πολύπλευρη. Όπως τονίζει ο Γιάννης Καραγιωργάκης, το θέατρο λειτούργησε και λειτουργεί ως ενός είδους “καθαρτήριο”. Όταν ο Έλληνας ήταν στενοχωρημένος και θλιμμένος, πήγαινε στο θέατρο, έβλεπε κωμωδία και το χαμόγελο διαγραφόταν ξανά στα χείλη του. Όταν πάλι ένιωθε την ανώτερη ανάγκη να προβληματιστεί και να κλάψει, έβλεπε τραγωδία. Μετά από αυτό, όμως, το σημαντικότερο είναι πως αποκτούσε ψυχική ηρεμία και έπαιρνε το μάθημα της ημέρας του. Γι’ αυτό πολλοί λένε πως το θέατρο είναι ένα είδος σχολείου. Διδάσκει μαθήματα που ο Έλληνας δεν θα διδαχτεί ποτέ στο σχολείο. Διδάσκει την ανθρωπιά. Και η ανθρωπιά είναι το σημαντικότερο εφόδιο που κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους.

 

Ενημερωθείτε με περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που μπορείτε να γίνετε αρωγοί στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό μας έργο: