“Υποκριτική & Σώμα”

Home / “Υποκριτική & Σώμα”
Seminears 1C
Seminears 1A
Seminears 1B

“Υποκριτική & Σώμα”

Marcel Aymé

Γάλλος Συγγραφέας

Οι αναχρονισμοί στο θέατρο θεωρούνται πάντα πολύ πρωτοποριακοί.
.

Έναρξη Σεμιναρίου: 26 Οκτωβρίου 2021

Εισηγήτρια: Παναγιώτα Αβραμοπούλου.

Πρόκειται για ένα εργαστήρι υποκριτικής που στηρίζεται στο σύστημα του Στανισλάφκι. Ο ηθοποιός/μαθητής μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις, παίρνει ως αφετηρία τις σωματικές δράσεις που εκδηλώνει όταν βιώνει συγκεκριμένα συναισθήματα και χρησιμοποιώντας τα σωματικά, καταλήγει να αποδώσει τα ανάλογα συναισθήματα στο ρόλο του.

Το σώμα μας είναι ο κυριότερος δρόμος προς την αλήθεια εύρεσης ενός χαρακτήρα. Μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς ατομικούς ή ομαδικούς ο ηθοποιός/μαθητής θα κληθεί να σταματήσει να σκέφτεται νοητά ή να φαντάζεται τον ‘ρόλο’ αλλά έμπρακτα να εκφράζει την αλήθεια του.

Παίζοντας παιχνίδια και αυτοσχεδιάζοντας ομαδικά ή ατομικά ο σπουδαστής θα κληθεί να διερευνήσει το ψυχο-σώμα μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες με σκοπό να βιώσει ο ίδιος την αλήθεια του ρόλου. Θα έρθει σε επαφή με κείμενα λογοτεχνικά, ποίηση, ζωγραφική, μουσική και κάθε μορφής τέχνης για να αντλήσει ερεθίσματα για τη διαδρομή που θα διανύσει σε όλη αυτή την αναζήτηση.

Τέλος θα έχει αποκτήσει την γνώση και την τεχνική να αναπαράγει κάθε στιγμή εκ νέου τον οποιοδήποτε χαρακτήρα που θα του έχει δοθεί και τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας αυτής .

Στη διάρκεια των μαθημάτων ο ηθοποιός/μαθητής θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τα όρια που έχει θέσει ο ίδιος στον εαυτό του, να ρισκάρει και να ανακαλύψει ακόμα και τα πιο σκοτεινά σημεία του εαυτού του σε απολύτως προστατευμένο περιβάλλον χωρίς καμία ντροπή ή φόβο για αποδοκιμασία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και ερασιτεχνών ηθοποιών άνω των δεκαοκτώ.

  • Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τον Α’ ή Β’ Κύκλο ή και τους δυο κύκλους του σεμιναρίου. 

Οργάνωση του Σεμιναρίου: 

    1. Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου ο μαθητής – ηθοποιός θα κληθεί να δουλέψει κυρίως με αυτοσχεδιασμούς εξερευνώντας έτσι το σώμα και το ψυχικό κόσμο, ανακαλύπτοντας με αυτό το τρόπο την ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα από διαφορετικές καταστάσεις. Ενώ στο δεύτερο μέρος, θα έρθει σε επαφή με θεατρικούς μονολόγους και σκηνές, εφαρμόζοντας τη τεχνική αυτή.
    2. Στο τέλος του σεμιναρίου θα διεξαχθεί ακρόαση για το θεατρικό έργο Pornography του Simon Stevens, το οποίο θα ανέβει το Μάρτιο του 2022 στο Θέατρο Δρόμος ακολουθώντας τη γραμμή του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και απευθύνετε σε όλους όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν. Επειδή όμως ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος λόγω της υγειονομικής συνθήκης COVID19, πρέπει να γίνει έγκαιρα κράτηση στα τηλέφωνα 210 88 18 906 & 6977 44 84 23 ή διαδικτυακά με απευθείας αίτηση. Το ανώτατο όριο των συμμετοχών το έχουμε ορίσει στα 15 άτομα.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας διαδικτυακά και με φυσική παρουσία στο Θέατρο ΔΡΟΜΟΣ.

Ο χώρος τηρεί όλες τις συστάσεις και λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή διεξαγωγή των προβών & εργαστηρίων/ σεμιναρίων αναφορικά με τον COVID-19.

Στο θέατρο ΔΡΟΜΟΣ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Οι συμμετέχοντες στο θεατρικό εργαστήριο ενηλίκων θα έχουν εκπτωτικά κουπόνια για τις παραστάσεις του θεάτρου “ΔΡΟΜΟΣ” καθώς και έκπτωση στην παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων.

Η Παναγιώτα Αβραμοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή αγαπούσε το θέατρο και τον χορό και ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτά. Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών, σπούδασε στη δραματική σχολή του Ανδρέα Βουτσινά και αργότερα στα εικοσι τρία της εκπλήρωσε το μεταπτυχικό της στο Λονδίνο την περίοδο 2018-2019, στο London School of Dramatic Arts.

Panagiota Avramopoulou - 2

Άλφρεντ Χίτσκοκ

Σκηνοθέτης

Το μυστήριο είναι μια διανοητική διαδικασία. Αλλά το σασπένς είναι κατά βάση μια συναισθηματική διαδικασία.

Αναλυτικά
Προφίλ Σεμιναρίου