“Υποκριτική & Σώμα”

Home / “Υποκριτική & Σώμα”
Seminears 1C
Seminears 1A
Seminears 1B

“Υποκριτική & Σώμα”

Marcel Aymé

Γάλλος Συγγραφέας

Οι αναχρονισμοί στο θέατρο θεωρούνται πάντα πολύ πρωτοποριακοί.
.

Έναρξη Σεμιναρίου:

Οταν περάσει η καταιγίδα της επιπόλαιας πολιτικής στη διαχείριση της κρίσης του COVID19 και αρθεί η απαγόρευση της θεατρικής λειτουργίας.

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΝΕΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΟΜΟΣ

Εισηγήτρια: Παναγιώτα Αβραμοπούλου.

Πρόκειται για ένα εργαστήρι υποκριτικής που στηρίζεται στο σύστημα του Στανισλάφκι. Ο ηθοποιός/μαθητής μέσα από συγκεκριμένες ασκήσεις, παίρνει ως αφετηρία τις σωματικές δράσεις που εκδηλώνει όταν βιώνει συγκεκριμένα συναισθήματα και χρησιμοποιώντας τα σωματικά, καταλήγει να αποδώσει τα ανάλογα συναισθήματα στο ρόλο του.

Το σώμα μας είναι ο κυριότερος δρόμος προς την αλήθεια εύρεσης ενός χαρακτήρα. Μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς ατομικούς ή ομαδικούς ο ηθοποιός/μαθητής θα κληθεί να σταματήσει να σκέφτεται νοητά ή να φαντάζεται τον ‘ρόλο’ αλλά έμπρακτα να εκφράζει την αλήθεια του.

Παίζοντας παιχνίδια και αυτοσχεδιαζοντας ομαδικά ή ατομικά ο σπουδαστής θα κληθεί να διερευνήσει το ψυχο-σώμα μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες με σκοπό να βιώσει ο ίδιος την αλήθεια του ρόλου. Θα έρθει σε επαφή με κείμενα λογοτεχνικά, ποίηση, ζωγραφική, μουσική και κάθε μορφής τέχνης για να αντλήσει ερεθίσματα για τη διαδρομή που θα διανύσει σε όλη αυτή την αναζήτηση.

Τέλος θα έχει αποκτήσει την γνώση και την τεχνική να αναπαράγει κάθε στιγμή εκ νέου τον οποιοδήποτε χαρακτήρα που θα του έχει δοθεί και τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας αυτής .

Στη διάρκεια των μαθημάτων ο ηθοποιός/μαθητής θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τα όρια που έχει θέσει ο ίδιος στον εαυτό του, να ρισκάρει και να ανακαλύψει ακόμα και τα πιο σκοτεινά σημεία του εαυτού του σε απολύτως προστατευμένο περιβάλλον χωρίς καμία ντροπή ή φόβο για αποδοκιμασία.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών και ερασιτεχνών ηθοποιών άνω των δεκαοκτώ.

Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά και απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν. Επειδή όμως ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος λόγω της υγειονομικής συνθήκης COVID19, πρέπει να γίνει έγκαιρα κράτηση στα τηλέφωνα 210 88 18 906 & 6977 44 84 23 ή να στείλετε τα στοιχεία σας και το βιογραφικό σας στο action@dromostheatre.gr μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Το ανώτατο όριο των συμμετοχών το έχουμε ορίσει στα 15 άτομα.

Οι Εγγραφές γίνονται μόνο διαδικτυακά μέχρι νεοτέρας.

Ο χώρος τηρεί όλες τις συστάσεις και λειτουργεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή διεξαγωγή των προβών & εργαστηρίων/ σεμιναρίων αναφορικά με τον COVID-19.

Στο θέατρο ΔΡΟΜΟΣ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Άλφρεντ Χίτσκοκ

Σκηνοθέτης

Το μυστήριο είναι μια διανοητική διαδικασία. Αλλά το σασπένς είναι κατά βάση μια συναισθηματική διαδικασία.

Προφίλ: