Βάσω Γεωργιάδου

Home / Βάσω Γεωργιάδου

Βάσω Γεωργιάδου

Ηθοποιός

Vasso Georgiadou - Actor

Η Βάσω Γεωργιάδου, γνωστή για τους ρόλους της στις ταινίες “Anna Unbound”, “Spirits Of The Past” και “Five Memories” (μεταξύ άλλων) γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1983 στην Αθήνα από μητέρα Τσέχα (Hana Loveckova) και πατέρα Έλληνα (Χρήστος Γεωργιάδης).

Από πολύ νωρίς, παρουσίασε σημάδια καλλιτεχνικής έκφρασης, με το σχέδιο και τη ζωγραφική να είναι η πρώτη της μορφή εκφραστικής διεξόδου. Ήταν εξαιρετικά ντροπαλή ως παιδί, αλλά λόγω της υποστήριξης και της ενθάρρυνσης της μητέρας και της θείας της, άρχισε να ασχολείται με τη μουσική, το χορό, τον κινηματογράφο και την αφήγηση με διάφορους τρόπους. Τα χρόνια του γυμνασίου αφιερώθηκαν κυρίως στη συλλογή μουσικών δίσκων, στην παρακολούθηση συναυλιών, στη μελέτη ταινιών και στο όνειρο σχηματισμού ενός ροκ συγκροτήματος, στο οποίο θα ήταν η βασική τραγουδίστρια.

Το 2004 έλαβε το πρώτο της πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Derby και τη Σχολή Τέχνης Βακάλο με πτυχίο BA Hons Arts in Interior Design. Αφού εργάστηκε για λίγα χρόνια ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και βοηθός αρχιτέκτονα, αποφάσισε να ακολουθήσει το εσωτερικό της κάλεσμα και να σπουδάσει υποκριτική . Επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό από την αγάπη της για τη φιλοσοφία, την ψυχολογία και τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο (με σκηνοθέτες όπως ο Ingmar Bergman και ο Andrei Tarkovsky) αποφάσισε να μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό να ασχοληθεί με τη βιομηχανία του κινηματογράφου και να ακολουθήσει τα βήματα των κινηματογραφικών της ειδώλων ως ηθοποιός αλλά και ως μελλοντική κινηματογραφίστρια.

Παρακολούθησε σπουδές στο Langside College στη Γλασκώβη, όπου αποφοίτησε με HND στην υποκριτική το 2011. Οι πρώτες δημόσιες εμφανίσεις της στη σκηνή ήταν με την XLC Theatre Company, σε μια εξαιρετικά πετυχημένη σεζόν του “Pillowman” του Martin McDonagh στο Citizens Theatre της Γλασκώβης, με ένα καστ που περιελάμβανε μεταξύ άλλων τον Ian De Caestecker και τον Kevin Mains. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ραδιοφωνικό θέατρο (BBC Radio 4), τις τηλεοπτικές παραγωγές (STV), με πληθώρα κινηματογραφικών ταινιών μικρού και μεσαίου μήκους, με τοπικούς και διεθνείς κινηματογραφιστές καθώς και με τη δημιουργία θεατρικών έργων με την ομάδα Leylines Theatre, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια. Η πρώτη της αναγνώριση ήρθε με την τανία μηκρού μήκους “Five Memories”, για την οποία βραβεύτηκε ως “Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Ηθοποιός” σε ταινία μικρού μήκους. Αυτό οδήγησε σε μια μακροχρόνια συνεργασία σε ποικίλες παραγωγες με τον Γερμανό σκηνοθέτη Bernd Porr, με αποκορύφωμα την ταινία του 2015 “Anna Unbound”, για την οποία κέρδισε το “Πρώτο Βραβείο Γυναικείου Πρωταγωνιστικού Ρόλου” σε ταινία μεγάλου μήκους, στο North Hollywood CineFest.

Το 2016, η Βάσω επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου συνεχίζει να εργάζεται ως ηθοποιός, εκπαιδευτικός, κινηματογραφίστρια και δασκάλα γιόγκα.

.

Προφίλ
Socials