Στέφανος Αχιλλέως

Home / Στέφανος Αχιλλέως

Στέφανος Αχιλλέως

Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Stefanos Achilleos - Actor

Ο Στέφανος Αχιλλέως είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος του πτυχίου MA in Physical Theatre (International Ensemble) του St Mary’s University (Twickenham, London). Είναι ιδρυτικό μέλος της διεθνούς ομάδας σωματικού θεάτρου CakeTree Theatre (London) η οποία έχει τιμηθεί με βραβεία καλύτερης παράστασης και καλύτερης σκηνοθεσίας σε διεθνή φεστιβαλ. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους σκηνοθέτες Βασίλη Μαυρογεωργίου, Μάνια Παπαδημητρίου, Σοφία Βγενοπούλου, Κίρκη Καραλή, Ελένη Ευθυμίου, Γιάννη Σαρακατσάνη, Λευτέρη Γιοβαννίδη. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο Battersea Arts Centre του Λονδίνου, στο Εθνικό Θέατρο Ελλάδος, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στο Θέατρο Χώρα, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο Skrow Theatre κ.α.

Έχει σκηνοθετήσει την παράσταση “If Only” η οποία παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στον πολυχώρο Bios (2014-2015), την παράσταση «72 ώρες» (συνσκηνοθεσία με τον Γιάννη Σαρακατσάνη) στο Θέατρο Αθήναιον (Θεσσαλονίκη 2016) καθώς και την παράσταση «Ο Περαστικός» (ως μέλος των Cheek Bones) στο Θέατρο Φούρνος (2017).

Ως μέλος της θεατρικής ομάδας Cheek Bones συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά «Πες το με ένα παραμύθι» (2016) της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ φέτος συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον οργανισμό, ως σκηνοθέτης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Onassis Youth Festival»

.

Προφίλ
Socials