Παναγιώτα Αβραμοπούλου

Home / Παναγιώτα Αβραμοπούλου

Παναγιώτα Αβραμοπούλου

Ηθοποιός - Συγγραφέας

Panagiota Avramopoulou - Actress

Η Παναγιώτα Αβραμοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή αγαπούσε το θέατρο και τον χορό και ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτά. Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών, σπούδασε στη δραματική σχολή του Ανδρέα Βουτσινά και αργότερα στα εικοσι τρία της εκπλήρωσε το μεταπτυχικό της στο Λονδίνο την περίοδο 2018-2019, στο London School of Dramatic Arts. Ξεκίνησε την πορεία της στο θέατρο παίζοντας σε μιούζικαλ όπως το ‘Grease’, ‘Mamma mia’ και ‘ We will rock you’ και συνέχισε γράφοντας και ανεβάζοντας τρία δικά της θεατρικά έργα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Έχει συμμετάσχει τόσο σε θεατρικές παραγωγές σε έργα του Χάρολντ Πίντερ, του Μάρμπερ, του Κριμπ, του Τσέχωφ, του Σαιξπηρ κ.α, όσο και ταινίες μικρού μήκους όπως ‘Loop’, και ‘Το κενό’. Μετά την επιστροφή της από το Λονδίνο ανέλαβε τη θέση βοηθού σκηνοθέτη στο έργο ‘Έξι ευτυχισμένοι άνθρωποι’ σε παραγωγή που πραγματοποίθηκε στη Θεσσαλονίκη την περιόδο Νοέμβρης-Δεκέμρης του 2019 και παρουσίασε το ντοκιμαντέρ ‘e-shape’ για το πλανητάριο της Πεντέλης.

Πρόσφατα μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα και μπήκε στην ομάδα ΜΗΔΕΙΑ ‘Medea Theatre Group’ όπου θα δουλέψει πάνω στο κείμενο του Σαίξπηρ ‘Ιούλιος Καίσαρας’, το οποίο θα ανέβει σε θεατρική σκηνή της Αθήνας από τον Νοέμβριο του 2020. Έχει ασχοληθεί με τον χορό (σύγχρονο, λάτιν, ελληνικούς παραδοσιακούς, commercial, vague) και πραγματοποιεί σεμινάρια σωματικού θεάτρου..

Προφιλ
Socials