Παναγιώτα Αβραμοπούλου

Home / Παναγιώτα Αβραμοπούλου

Παναγιώτα Αβραμοπούλου

Ηθοποιός - Συγγραφέας

Panagiota Avramopoulou - Actress
Panagiota Avramopoulou - 2

Η Παναγιώτα Αβραμοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή αγαπούσε το θέατρο και τον χορό και ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτά. Σε ηλικία δεκαοκτώ ετών, σπούδασε στη δραματική σχολή του Ανδρέα Βουτσινά και αργότερα στα εικοσι τρία της εκπλήρωσε το μεταπτυχικό της στο Λονδίνο την περίοδο 2018-2019, στο London School of Dramatic Arts. Ξεκίνησε την πορεία της στο θέατρο παίζοντας σε μιούζικαλ όπως το ‘Grease’, ‘Mamma mia’ και ‘ We will rock you’ και συνέχισε γράφοντας και ανεβάζοντας τρία δικά της θεατρικά έργα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Έχει συμμετάσχει τόσο σε θεατρικές παραγωγές σε έργα του Χάρολντ Πίντερ, του Μάρμπερ, του Κριμπ, του Τσέχωφ, του Σαιξπηρ κ.α, όσο και ταινίες μικρού μήκους όπως ‘Loop’, και ‘Το κενό’. Μετά την επιστροφή της από το Λονδίνο ανέλαβε τη θέση βοηθού σκηνοθέτη στο έργο ‘Έξι ευτυχισμένοι άνθρωποι’ σε παραγωγή που πραγματοποίθηκε στη Θεσσαλονίκη την περιόδο Νοέμβρης-Δεκέμρης του 2019 και παρουσίασε το ντοκιμαντέρ ‘e-shape’ για το πλανητάριο της Πεντέλης.

Πρόσφατα μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα και μπήκε στην ομάδα ΜΗΔΕΙΑ ‘Medea Theatre Group’ όπου θα δουλέψει πάνω στο κείμενο του Σαίξπηρ ‘Ιούλιος Καίσαρας’. Έχει ασχοληθεί με τον χορό (σύγχρονο, λάτιν, ελληνικούς παραδοσιακούς, commercial, vague) και πραγματοποιεί σεμινάρια σωματικού θεάτρου.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

“GREASE”
Μάϊος 2008 ( μιούζικαλ στα αγγλικά)

“ΜAMMA MIA”
Μάϊος 2009 ( μιούζικαλ στα αγγλικά)

“WE WILL ROCK YOU”
Μάϊος 2010 ( μιούζικαλ στα αγγλικά)

“ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ”
Σείριαλ του Mega Μάιος 2015 (συμμετοχή στα επεισόδια 11,12)

“ΤΟ ΚΕΝΟ”
Σεπτέμβριος 2015 (ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μπουκουβάλα. Ρόλος: πιανίστρια)

“ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΣ”
Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2015 ( Κωμικό bar theatre με θέμα οκτώ κακών της Disney που έγραψα η ίδια. Ρόλος: Ρεγκίνα, κακιά μητριά της Χιονάτης και Σκαρ, κακός θείος του Σίμπα)

“ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ” Χ.Πίντερ
Ιούνιος 2016 (Τζέιν )

“ΕΝΑ ΚΑΠΕΛΟ ΑΠΟ ΨΑΘΑ ΙΤΑΛΙΑΣ” Ε.Λαμπίς
Ιούνιος 2016 (Ελέν)

Προφιλ
Socials