Μαρία Κατσαρού

Home / Μαρία Κατσαρού

Μαρία Κατσαρού

Ηθοποιός

Η Μαρία Κατσαρού, είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Νέου Ελληνικού Θεάτρου Γ. Αρμένη, του Θεάτρου των Αλλαγών και του πανεπιστημίου Μετάφρασης, Διερμηνείας και Διεθνών  Σπουδών Marc Bloch του Στρασβούργου.

Στο Θέατρο έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις των έργων των Ναζίμ Χικμέτ, Ιγνάθιο Δελ Μοράλ,  Μπρεχτ, Τένεσι Ουιλιαμς, Ουίλιαμ Γκίμπσον, Μάξιμ Γκόρκι, Marguerite Yourcenar σε σκηνοθεσίες των Νίκη Τσέτικα, Δημήτρη Καρατζιά, Δημήτρη Κορίλη, Γιάννη Δεγαϊτη, Γ. Αρμένη, Δημήτρη Καταλειφού, Δημήτρη Αγορά. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στην μεγάλου μήκους ταινία «Πεθαίνοντας στην Αθήνα» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, και στις μικρές μήκους ταινίες «Διάλειμμα ζωής», «O tempo veio» του Γιάννη Μικρού και «Blind joy» του Βαγγέλη Δραζινάκη.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύγχρονου χορού (Limon /Contact/ Release), αγωγής της φωνής και τραγουδιού ενώ έχει συμμετάσχει σε χορευτικές παραστάσεις στο θέατρο Ακροπόλ. Έχει μόνιμη συνεργασία με τα Studio Sierra σε μεταγλωττίσεις παιδικών ταινιών Disney και PS4 games ενώ ασχολείται και με την μετάφραση θεατρικών έργων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά.

Προφίλ
Socials