Ελένη Φαλατάκη

Home / Ελένη Φαλατάκη

Ελένη Φαλατάκη

Ηθοποιός

Ελένη Φαλατάκη

Η Ελένη Φαλατάκη είναι απόφοιτη των σχολών Ίασμος-Βασίλης Διαμαντόπουλος και Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης.

Έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο του Ryszard Nieoczym, έχει διδαχθεί κλασσικό τραγούδι με την Μαρία Μαρκέτου (ωδείο Μάντζαρος) και αγωγή του λόγου με τον Ηλία Κουντή.

Στο θέατρο έχει εργαστεί στις παραστάσεις Ραντεβού; σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Κοσμίδη στο θέατρο Θησείον (2019), Brandon Teena σε σκηνοθεσία Στέλιου Καλαϊτζή στο θέατρο Vault, στον ρόλο του Brandon Teena (2019), Kiss them Kate –The rehearsal σε σκηνοθεσία Μαρίας Σολωμού στο θέατρο Altera Pars (2016), Ρωμαίος + Ιουλιέτα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (2016), Ο Εγωιστής Γίγαντας σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κόκκινου στο θέατρο Κνωσσός (2014- 2016), 40 χρόνια Το Εργαστήρι σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κουρούμπαλη και Φρόσως Κορρού στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (2015).

Υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδας Ιυττός με τα έργα Δούλες, Καθαροί πια και Requiem Ή Αλλιώς Buffa (2010-2013).

Έχει συμμετάσχει στις ταινίες I Love Greece (2021), ΠΑΝδηΜΙΑ – όλα λοιπόν ένα (2013) και στα βιντεοκλίπ Βιολογικά φιλιά (2017) και Τίποτα δεν ήτανε (2017). Με βάση τον μονόλογο Spoonface Steinberg  του Lee Hall έχει εξερευνήσει υποκριτικά τον αυτισμό σε ένα project διάρκειας 5 μηνών (2019).

Ασχολείται με τις εναλλακτικές θεραπείες, τον χορό (κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο, hip-hop, τζαζ,), περπατάει σε ξυλοπόδαρα και δημιουργεί χρηστικά αντικείμενα τέχνης.

Ελένη Φαλατάκη
Προφίλ
Socials